Cart

Je winkelmandje is leeg.

 

Hello Bank! Kusttram

Is het een vogel? Is het een vliegtuig? En nee, het is ook niet Mega Mindy! Het is de tram die in 2015 aan de kust rondreed. Hallo Bank bracht enkele creatieve jongeren, van het Urban Crafts-collectief, samen om iets catchy te doen met de Kusttram tijdens de zomermaanden.

En wij brachten het vakantiegevoel van een vliegtuig in een tram met aangepaste seats, veiligheidsbrochures, instapkaarten en zelf hostessen :)

Het team: Wouter Lierman, Yana Christiaens, Sander Heremans, Tim Duerinck, Jasper Léonard, Alexander Stagier, Daniel Makhev, Matthias De Pauw, Emilio Leys, Sven Mes, Reinhart Paelinck, Charlotte Debyser, Antoon Van den Ecker, Sam Ponette, Eno Swinnen en ikzelf.

Een jaar later kwam het team terug een samen voor Convoi, een winkelconcept met omgebouwde zeecontainers in Antwerpen.


Invasie van Antwerpen

De Invasie was een creatief platform voor jonge ontwerpers in mode en design die op verschillende plaatsen in Vlaanderen zijn tenten opzette voor een expo.

Officieel ben ik nooit door de selectie geraakt, maar daar stak Palm breweries een stokje voor tijdens de Invasie van Antwerpen in 2013. Zij waren namelijk één van de sponsors van het event. En ik mocht hun vitrine invullen.

Waar alle strijders hun creaties in de vitrines tentoonstelden, besloot ikzelf in de vitrine te kruipen om er een gans weekend T-shirts te ontwerpen. En dat deed ik niet alleen: ontwerpers over gans het land kwamen er ook ééntje ontwerpen.

Deelnemende ontwerpers: Dzia, El Topo, LaMauntagne, Zoë Kerckhof, Sacha Eckes, Thomas Thai, Jos Verwer, Lori Wollen, Felix de Kapitein, Eddy Walnoot, Mary-Ann Koninckx, Nena Driehuijzen, Fleur De Roeck,…

 

Keukenschorten & chocolade

Sommige samenwerkingen zijn gebaseerd op puur toeval en deze is er een perfect voorbeeld van. Toen ik master chocolatier Patrick Aubrion leerde kennen, hadden we meteen een klik: we waren allebei supergepassioneerde bezig met ons eigen product en dat met respect voor de ingrediënten en het artisanale.

Dat we samen iets gingen ondernemen, was in het begin meteen duidelijk. Na wat gepingpongd te hebben, waren we eruit: workshops voor moederdag.

Voor de gelegenheid ruilde ik de T-shirts in voor ubercoole keukenschorten in jeansstof, die de deelnemers konden decoreren. Na deze workshop mocht je meteen de keukenschort aandoen, want Patrick leerde je hierna meteen alle geheimen om heerlijke pralines te maken.

 

La Vignette - Louvain

Toen ik met Teeville in 2017 verhuisde naar Leuven was ik meteen in de ban van de straatnaam waar we nu gevestigd zijn: La Vignette. Een Franse straatnaam in een stad waar 50 jaar geleden studenten op straat kwamen met de ‘Leuven Vlaams’-leuze.

Na een rondvraag bij mijn buurtbewoners kon niemand me een antwoord geven van waar de naam kwam, dus begon ik dieper te graven en ontdekte ik dat onze straat genoemd is naar een vergeten brouwerij, die hier ooit stond.

Met steun van Stad Leuven werkte ik samen met lettering-artiste Geertrui Storms muurschilderingen uit op basis van het weinige beeldmateriaal wat nog voor handel was. Tijdens het opzoekingswerk stuitte ik ook op enkele oude bierrecepten uit 1851. Samen met Marc Andries van Brouwerij De Vlier wist ik één van deze bieren te reanimeren volgens de huidige voedingsvoorschriften: de wedergeboorte van een oud Leuvens witbier.

Dit project kwam tot stand met de hulp van bierhistoricus Roel Mulder,  mijn schoonvader Karel Dahlem, de archivarissen van Stad Leuven en mijn buurtbewoners.

 

translation missing: nl.general.search.loading